Een zonwering kleurt uw dag...zoals u dat wil! 

De zon is onze gratis bondgenoot van het goede leven: een paar stralen volstaan al voor een goed humeur. Maar tegenwoordig is ze zelfs in de Lage Landen soms te gul met haar energie en moet je je tegen haar wapenen; dat kan met een zonwering.

Met deze energiebesparende filter kan je schaduw en comfort creëren én je woninggevel en interieur verfraaien. Hou de zon buiten je huis, maar laat ze binnen in je leven! 

Veilige schaduw waar je maar wil

Zonwering op het terras of balkon heeft een dubbel voordeel: ze zorgt overdag voor verkoeling en houdt ‘s avonds de warmte nog een tijdje vast. Overdadig zonlicht is niet enkel schadelijk voor je huid, maar ook voor je interieur: een zonwering kan de levensduur van stoffen en meubilair aanzienlijk verlengen. In de tuin kan vrijstaande zonwering kan overal schaduw bieden en is gemakkelijk in de grond of terrasvloer te verankeren. Speciale zonweringen ten slotte kunnen bovenop de veranda of wintertuin geplaatst worden. Hierdoor wordt de zonnewarmte tegengehouden voordat ze zich via het raam in de woning kan verspreiden. 

Zonwering

Terrasschermen
Uitvalschermen
Markiezen
Screens
Marino Zonwering
Besturingen (Elektrisch en Handmatig)

 

Technologie en comfort

Het unieke en revolutionaire aan kwaliteitszonwering is dat het licht en energie omzet in een aangename temperatuur en klimaat, zowel buiten als binnen. De harde zonnestralen en ultraviolettestraling worden gefilterd. De kleur van het zonweringdoek bepaalt dan weer de sfeer onder het scherm: koel, warm of gematigd.

Elektrische (afstands)bediening is haast standaard geworden en een zon- en windautomaat brengt nog extra troeven mee: het zonnescherm opent bij een bepaalde intensiteit zonlicht en sluit automatisch bij te veel wind, regendetectoren hebben een analoge werking. Zo blijft je woning steeds aangenaam koel, of je nu thuis bent of niet.

 

Esthetiek en functionaliteit hand in hand

Het aanbod is vandaag zo ruim, dat u moeiteloos een bij uw gevel passende tint of motief kiest of zelfs een eigentijdse fotoprint op het doek laat installeren. Binnenzonwering koppelt nog meer de decoratief-accentuerende aan de warmtewerende functie en maakt bovendien komaf met vervelende weerkaatsingen in pc-of tv-schermen

 

Energiebesparend en milieuvriendelijk

Tijdens de warme dagen leidt een doeltreffende zonwering tot een spectaculaire daling van de zoninstraling, waardoor u natuurlijk aanzienlijk kan besparen op koeling en airconditioning. In de winter laat je overdag de gratis zonnewarmte binnen en kan de zonwering ’s nachts, neergelaten, het warmteverlies beperken.